Hry, ktoré by mali vyskúšať všetci manažéri

Prinášame vám do pozornosti hry, ktoré si môžete zahrať v práci, aby ste posilnili tímového ducha, lepšie sa spoznali, upevnili vzájomné vzťahy či aby ste si začali medzi sebou viac dôverovať.

Napätá situácia v práci, vyhrotené vzťahy, nervozita… To všetko môžete odstrániť jednoduchým spôsobom – hrami. Nemáme na mysli World of Warcraft, Need for Speed alebo niečo podobné… Prinášame vám do pozornosti hry, ktoré si môžete zahrať v práci, aby ste posilnili tímového ducha, lepšie sa spoznali, upevnili vzájomné vzťahy či aby ste si začali medzi sebou viac dôverovať.

Hra s názvom „Ľudský uzol“

Postavte sa do kruhu v strede miestnosti – v ktorej budete mať naokolo dostatok priestoru. Každý z vás nech si vezme do pravej ruky krátky povraz (môže byť aj šnúrka od topánok, ak sa v kancelárií nenájde žiadny motúz). Ľavou rukou chyťte povraz človeka, ktorý stojí oproti vám. Tak, teraz je každý pripojený na uzol. To znamená, že ste vytvorili medzi sebou pavučinu zo svojich rúk.

Aký je hlavný cieľ tejto hry? Musíte ju rozpliesť bez toho, aby sa čo i len jeden z vás pustil povrazu. Pripravte sa na to, že budete musieť podliezť veľa rúk, prekročiť veľa hláv, no pomocou vzájomnej spolupráce by sa vám to malo podariť.

Hra s názvom „60 krokov“

Cieľom hry je kráčať po miestnosti a spraviť čo najviac krokov v priebehu dvoch minút. Pre túto hru je potrebné, aby ste ju v hrali v miestnosti, kde budete mať skutočne veľa priestoru na pohyb. Všetky nepotrebné veci je podrobné odložiť niekam bokom.

Postup č.1: Vytvorte dvojice. V každom páre sa určí jeden, ktorý bude manažérom, ten druhý bude len počúvať príkazy manažéra, neurobí nič sám. Manažér môže používať len 4 príkazy: Choď rovno, zastav, zaboč doľava a zaboč doprava. Nastavia sa stopky na 2 minúty, počas ktorých musia spraviť dvojice čo najviac krokov.

Postup č. 2: Nikto nie je manažérom; každý sa riadi sám sebou. Koľko krokov spravia pracovníci teraz? Viac alebo menej?

Na konci zistíte, ktorý z postupov bol viac efektívnejší.

Hra s názvom „Dopravná zápcha“

Predstavte si, že máte v tíme 8 ľudí. Ako sa hrá táto hra? Na zemi naznačte 9 miest v jednej línií, čo znamená, že nech vás je akýkoľvek párny počet, vždy je potrebné spraviť jedno miesto na viac, tzv. „voľné/prázdne miesto“. Na ľavé 4 miesta sa postavia 4 ľudia, na prvé 4 miesta sa postavia ďalší 4 pracovníci. Z oboch strán sú miesta obsadené, či znamená, že medzi nimi v strede ostane jedno voľné miesto.

Aký je cieľ hry? Pointou je, že si pracovníci musia navzájom vymeniť svoje miesta – nemusia stáť na rovnakých miestach ako predtým, to znamená pracovník, ktorý bol posledný na pravej strane, môže stáť teraz ako predposledný na ľavej strane.

Pravidlá sú nasledovné: 1. Hráči môžu postupovať len v jednom smere, nesmú sa vracať. Keď sa už niekto posunul dopredu, nesmie sa vrátiť. 2. Hráč sa môže posunúť  o jedno miesto dopredu, alebo o dve – tým, že preskočí toho pred sebou.

Michaela Rybárová
Michaela Rybárová

Študentka Ekonomickej univerzity v Bratislave, ktorá sa zaoberá marketingom a manažmentom, no venuje sa taktiež témam súvisiacimi s diplomaciou a medzinárodným obchodom.

Articles: 20
0 0 votes
Ohodnoť tento článok
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentáre
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x