Týchto 5 návykov vám bráni v úspechu

Naše návyky nám bránia v úspechu. Možno si poviete, že sú bezvýznamné, no sú to naše zátarasy, ktoré robíme automaticky bez premýšľania.

Naše návyky nám bránia v úspechu. Možno si poviete, že sú bezvýznamné, no sú to naše zátarasy, ktoré robíme automaticky bez premýšľania. Sú to vlastne malé rozhodnutia, ktoré robíme každý deň a tie nás brzdia uspieť v našom živote.

Skúste zmeniť aspoň týchto pár zvykov:

1. Neposúvajte budík o ďalšie minúty

Poznáte to, ráno zazvoní budík a vy ho prepnete na ďalšie budenie. A poviete si, že si ešte poležíte nejakých 10 minút. Viete, koľko času tým stratíte? Skracuje to váš čas, ktorý by ste mohli využiť oveľa produktívnejšie, napríklad prácou na vašich cieľoch. Za ten čas môžete meditovať, čítať, poprípade sa učiť cudzí jazyk. Urobte krok dopredu tým, že keď si nastavíte budík, tak ho pekne vypnete a aj vstanete.

2. Nestrácajte čas

Televízia, sociálne médiá alebo alkohol, a mnoho ďalších aktivít nie sú zlé, ale samozrejme všetko v rozumnom množstve. Problém je v tom, že jeden drink sa môže premeniť na viac drinkov alebo napríklad minúta na Facebooku  sa môže zmeniť na hodiny. A ten čas vám už naozaj nikto nevráti.

Melgosa veľmi pekne raz povedal, čo je čas: „Čas je zvláštny dar, ktorý dostávame všetci v rovnakej miere. Úspech spočíva v schopnosti ho čo najlepšie využiť. Ak sa chceme o to pokúsiť, musíme si plánovať, čo chceme dosiahnuť každý deň, týždeň, mesiac..“ 

3. Vyhnite sa negatívnym ľuďom

Je nesmierne veľa vecí, ktoré vplývajú na naše presvedčenia či vieru. Preto je veľmi dôležité, aké myšlienky do seba vstrebávame a hlavne od koho. Vyhnite sa ľuďom, priateľom v reálnom svete a taktiež i na sociálnych sieťach, ktorí majú negatívne zmýšľanie. Ich správanie či demotivujúce statusy by nemali zapĺňať vašu myseľ. Majte myseľ pripravenú na pozitívne informácie. Všetko je to o tom, čo vnímate a naslúchate. Čím viac budete počúvať nesprávnych ľudí, tým ľahšie uveríte, že nie je možné, aby ste uspeli. Vôkol seba potrebujete len pozitívnych ľudí a tým sa priblížite viac k úspechu.

4. Pozor na informácie a myšlienky

Sme zaplavovaní množstvom informácií a myšlienok. Dnes je už taká doba. Niekedy múdre myšlienky, inokedy nezmysly.  Zachovajte si pokojnú myseľ a snažte sa vstrebávať len tie pozitívne, ktoré vám dopomôžu k úspechu.  Nikdy neverte, že na niečo nie ste dosť dobrí, že niečo nedokážete. Musíte si predovšetkým veriť, to je naozaj dôležité.

Ako tvrdí Napoleon Hill: „Čokoľvek si ľudská myseľ dokáže predstaviť a čomu dokáže uveriť, to dokáže aj uskutočniť. “

Čítaj tiež: 8 excelentných výrokov Roberta Kiyosakiho

5. Pozor na nerozhodnosť

Pomerne každý jeden z nás pozná situáciu, kedy nevedel, čo chce  a očakáva. Potom prichádza nerozhodnosť. Nerozhodnosť spočíva v tom, že nie sme schopní uveriť vo svoje schopnosti. Nedokážeme sa nikam ďalej pohnúť.  A kde nastal problém? Možno ste len nikdy nevytrvali dostatočne dlho, napríklad v nejakej činnosti, ktorá by sa postupom času stala pravidelnou.

Nerozhodnosť vás pripraví o vaše sny a túžby. Musíte sa hlavne zamerať na to, čo skutočne chcete dosiahnuť. Nezabudnite na plánovanie. George Canning tiež povedal, na čo si dávať pozor, aby ste predišli neúspechu:  „Nerozhodnosť a meškanie sú rodičmi neúspechu.“

Možno si poviete, že sú to len banálne veci či maličkosti, ktoré neovplyvňujú váš úspech. Lenže ako náhle sa zakorenia vo vašom živote, tým horšie sa budú lámať. Skúste postupne odstraňovať návyky,  jeden za druhým. Po prekonaní návykov budete opäť bližšie k vášmu vytúženému cieľu či úspechu. Hlavne sa nevzdávajte a vytrvajte cez všetky prekážky a zlyhania.

Skvelá Firma
Skvelá Firma

Redakcia magazínu Skvelá Firma

Articles: 124
0 0 votes
Ohodnoť tento článok
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentáre
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x