Už ste počuli o crowdfundingu?

Vyzbierať peniaze on-line sa niekomu môže zdať nemožné, no mnoho doterajších (a nemalých) projektov ukázalo, že tento spôsob financovania naozaj funguje. Kolektívne financovanie či už začínajúceho projektu alebo šialenej myšlienky – aj tak môžeme charakterizovať výraz crowdfunding.

Hlavnou podstatou financovania cez crowdfunding je svojim potenciálnym finančným sponzorom výstižne znázorniť váš nápad, a samozrejme ich tiež presvedčiť, že prispieť na váš projekt bude ich najlepšia investícia v živote.

Existuje viacero webových stránok, ktoré túto formu financovania sprostredkujú. Pre lepšie objasnenie, ako to celé funguje, si predstavte, že ak dá na bláznivý, umelecký či akýkoľvek iný projekt každý len dolár a na nete sa takýchto ľudí zíde 20 či 30 tisíc, nahromadí sa kapitál vo výške až 30 tisíc dolárov, s čím sa už dá tá-ktorá myšlienka rozviť do skutočnej podoby.

Je len na ľuďoch, ktorí nápad či podnikateľský zámer predkladajú, či dokážu svoj cieľ zaujímavo prezentovať a pritiahnuť dostatočný počet sponzorov.

Skvelá Firma
Skvelá Firma

Redakcia magazínu Skvelá Firma

Articles: 124
0 0 votes
Ohodnoť tento článok
Subscribe
Notify of
guest
2 Komentáre
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Čo je crowdfunding? Ako už bolo uvedené v úvode, ide o kolektívne financovanie začínajúcej myšlienky či produktu, pričom zbierka sa uskutočňuje prostredníctvom špeciálnych stránok (napr. Kickstarter, IndieGoGo..). […]

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x