Knihy, ktoré vás posunú tým správnym smerom

Prehľad kníh, ktoré váš biznis posunú vpred.

Každý z nás potrebuje v živote motiváciu. Nejakú hybnú silu, ktorá nás nakopne dopredu a my sa vlastným pričinením dostaneme na miesto, ktoré sme videli vo svojej mysli len v ďalekej hmle. Čo musíme urobiť pre to, aby sme dostali takýto „kopanec“? Nájdime si čas na čítanie.

Prvou knihou, ktorú vám dávame do pozornosti, je Mysli a zbohatni (Napoleon Hill). Je považovaná za jednu z najúspešnejších kníh o úspechu. Kniha vykresľuje prístupy, ako dosiahnuť vytúžené bohatstvo, ako sa stať skvelým vodcom či ako sa pričiniť o osobný rozvoj. „Nič na svete nedokáže nahradiť vytrvalosť. Nenahradíte ju talentom – talentovaných a pritom neúspešných ľudí stretávame každý deň. nenahradíme ju geniálnosťou – je všeobecne známe, že genialita nebýva odmenená. Len vytrvalosť a odhodlanie sú všemocné.“ Vďaka tejto knihe si uvedomíte, že všetko bohatstvo a úspech má počiatok v našich myšlienkach. Veď ako hovorí názov knihy – Mysli a zbohatni.

Pre tých, ktorí by sa radi naučili lepšie marketingové stratégie či pre tých, ktorí by sa chceli odlišovať od šedých priemerov, odporúčame knihu Fialová krava, ktorej autorom je marketingový guru Seth Godin. „Staré pravidlá už tak dobre nefungujú. Marketing je mŕtvy. Nech žije marketing.“ Ak si nájdete voľný čas na jej prečítanie, získate určite pár nových nápadov a myšlienok, ktoré vám otvoria obzor a pomôžu pri vytváraní lepšieho marketingu vašej firmy.

Chcete sa stať vodcom? A chcete to učiniť za pár sekúnd? Prečítajte si knihu 60-sekundový líder (Phil Dourado). Nájdete v nej tridsať základných pravidiel vedenia, ktoré sú doplnené o 30 skutočných príbehov lídrov. „Najlepší lídri nazerajú na neúspech z inej perspektívy a podporujú kultúru odpusť a pamätaj.“

Z vlastnej skúsenosti odporúčam knihu Kam sa podel môj Syr (Spencer Johnson), ktorú si ani nemusíte zakúpiť knižne, keďže ju môžete veľmi jednoducho nájsť na internete v pdf podobe. Krátky príbeh, ktorý s ľahkosťou prečítate za jeden večer, inšpiroval už mnoho ľudí, v profesijnom no i osobnom živote.

Posledná myšlienka na záver. V úspešnej knihe Sila prítomného okamihu (autor Eckhart Tolle) stálo: „Nezaoberajte sa len cieľom v budúcnosti, prežívajte každý vnútorný krok, ktorým dosiahnete ten cieľ.“ Alebo „Nestarajte sa o plody svojej činnosti – sústreďte sa len na činnosť samotnú.“. Čo sa tým snažil autor povedať? Efektívna činnosť, ktorou sa snažíte dosiahnuť úspech, vás môže v pozitívnom ovplyvniť a obohatiť, aj keď dosiahnete neúspech.

Michaela Rybárová
Michaela Rybárová

Študentka Ekonomickej univerzity v Bratislave, ktorá sa zaoberá marketingom a manažmentom, no venuje sa taktiež témam súvisiacimi s diplomaciou a medzinárodným obchodom.

Articles: 20
0 0 votes
Ohodnoť tento článok
Subscribe
Notify of
guest
1 Komentár
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Ján
Ján
9 years ago

Super článok 🙂 prvú knihu mám prečítanú a odporúčam aj Bohatý otec, chudobný otec 🙂

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x