Týchto 6 omylov ťa brzdí v tom, aby si sa konečne naučil anglicky

Neustále odkladáte učenie jazykov, hľadáte dôvody, prečo to nejde a potom si to vyčítate?

Ukážeme vám, že tieto problémy v skutočnosti žiadnymi problémami nie sú. Angličtinu sa hravo zvládnete naučiť aj vy.

1. Učiť sa nepotrebujem, stačí mi prekladač

Narodili sme sa v čase neuveriteľných technológií, ktoré nám v mnohom uľahčujú život. Na prekladače sa ale neoplatí vždy spoliehať. A to preto, že jazyky majú rôzny slovosled, problém nastáva aj s ich skloňovaním a predovšetkým s výkladom metafor. Prekladač tak často význam úplne otočí. Hlavným nedostatkom tiež je, že s nimi len ťažko zrealizujete zložitejšie debatu so zahraničnými priateľmi.

2. Chýba mi talent na jazyky

Toto je najvýraznejší problém väčšiny ľudí, ale tiež najväčší omyl. Správne predpoklady pre učenie jazykov máme všetci, inak by sme sa neboli schopní naučiť ani materinský jazyk.

Ak ste to zvládli ako deti bez lektorov, učebníc a podobne, čo iného, ​​než práve talent nám ľuďom dáva schopnosť jazyky zvládnuť? Máme to jednoducho v génoch. Len sa na to musí ísť správnym spôsobom (v ďalších bodoch).

Anglicky už za 30 hodín? Pozri si video a PDF [zdarma] >>>

3. V dospelosti človek stráca schopnosť učiť sa jazyky

Myslíte si, že ak ste starí, je na jazyky už neskoro?

Existuje veľa Polyglot (ľudia čo hovoria niekoľkými jazykmi), ktorí sa ich začali učiť až ako dospelí. Nové metódy totiž umožňujú efektívne štúdium jazyka v akomkoľvek veku.

Základný problém nie je v tom, koľko máte rokov, ale v technike, akou sa jazyky učíte. A bohužiaľ, osnovy zo školy majú ďaleko k tomu, čo je pre náš mozog ideálne. Preto dnes nové metódy učenia jazyka simulujú reálne situácie, čo je spôsob, akým sme sa jazyk učili ako deti. A funguje to skvele.

>>> Vyskúšaj si zdarma online jazykový kurz

4. Najlepšie sa cudzí jazyk naučím, ak vycestujem do zahraničia

Nebudeme si nič nahovárať, mať možnosť učiť sa napríklad anglicky vo Veľkej Británii alebo v USA je skvelá príležitosť urobiť veľký pokrok. Avšak, ani to nemusí stačiť. Existuje veľa ľudí, ktorí žijú v cudzine už roky, ale jazyk sa nenaučili. A na druhej strane, dnes existujú skvelé metódy, ktoré vás jazyk výborne naučia aj doma.

5. Lepšie je nehovoriť vôbec ako hovoriť zle

Toto je ďalšia veľká bariéra, ktorej čelí veľa ľudí. V škole nás naučili trestať, keď urobíme chybu, a preto sa bojíme porozprávať, ak si nie sme istí, či jazyk ovládame správne. Paradoxne práve tým, že človek hovorí s chybami, sa najviac učí a postupom času dané chyby odbúrava.

V osnovách kladú veľký dôraz na učenie gramatiky, ale v skutočnosti ju v začiatkoch toľko nepotrebujeme (deti sa pri učení materinského jazyka tiež nedrvia žiadne vetné vzorce). „Dôvodom je, že disponujeme podvedomou schopnosťou porozumieť jazyku a prirodzene si vytvoriť gramatické návyky,“ hovorí k téme írsky lektor angličtiny Micheal Ua Séaghdha.

6. Samoštúdium jazyka je plytvanie časom a peniazmi

Asi už tušíte, čo bude nasledovať. Ukázalo sa, že súčasný školský systém je pre učenie jazykov krajne nevyhovujúce (89% ľudí tvrdí, že sa v škole nedokázali naučiť anglicky). S rozvojom technológií sa môžeme učiť jazyky ľahko aj doma, dokonca lepšie.

Ide často o moderné interaktívne programy, ktoré systém výučby nastavili tak, ako je ľudskému mozgu najbližší. Zapájajú do učenia viac zmyslov, simulujú reálne situácie a nie sú založené len na strojovom memorovaní slovíčok a pravidiel.

Takýmto programom sú aj Online jazyky

Skvelá Firma
Skvelá Firma

Redakcia magazínu Skvelá Firma

Articles: 124
0 0 votes
Ohodnoť tento článok
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentáre
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x