6 nápadov, ako si vytvoriť pasívny príjem

Možno máte dobré a stabilné zamestnanie, no stále vám niečo chýba – možno viac slobody, voľnosti a flexibility. Toto všetko vám môže ponúknuť pasívny príjem. V tomto článku nájdete 6 nápadov na pasívny príjem. Avšak pozor – pasívny príjem neznamená, že netreba nič robiť. Hlavne na začiatku budete musieť vynaložiť úsilie, aby ste pasívny príjem vytvorili. Následne, už aj s menším úsilím, vám môže takýto zdroj prináša zaujímavý príjem. Takže ako sa dá vytvoriť pasívny príjem?

Predaj ebookov

E-knihy sú dnes veľmi populárnym spôsobom, ako šíriť obsah. Ak máte odborné znalosti v nejakom konkrétnom obore, môžete ich zhromaždiť do elektronickej knihy (e-knihy) a podeliť sa s nimi s celým svetom. Môžete e-knihu predávať cez vašu webovú stránku, alebo využiť niektorú z platforiem pre predaj digitálnych produktov (napr. Kajabi). Samozrejme, bude treba realizovať aj marketing, aby ste prilákali čo najväčší počet čitateľov.

Vytvorenie aplikácie

Ak ste vývojár alebo programátor, možno je dobrým nápadom, ako si vybudovať pasívny príjem, vytvorenie aplikácie.  Existuje viacero spôsobov, ako monetizovať aplikáciu – zobrazovanie reklám v aplikácii, ponuka plateného obsahu, prípadne môžete spoplatniť prémiové funkcie. No netešte sa príliš rýchlo – najskôr sa sústreďte na prilákanie používateľov tým, že im ponúknete hodnotné bezplatné funkcie a zabezpečíte im bezproblémovú používateľskú skúsenosť, až potom začnite s monetizáciou.

Predaj online kurzov

Ak ste odborníkom v nejakej oblasti, online predaj kurzov môže byť skvelým spôsobom, ako si zabezpečiť pasívny príjem. Môžete ich predávať cez vlastnú webovú stránku alebo na nejakých platformách (ako napr. Udemy). Veľa ľudí si rado zaplatí za prístup k vášmu obsahu – hlaavne si budujte značku a vzťah s publikom – môžete im ponúknuť napríklad zopár lekcií kurzu zdarma a následne ich nasmerujte na prémiový produkt.

Prenájom voľnej izby

Máte v dobe voľnú izbu? Čo tak ju prenajať. Ak navyše bývate vo frekventovanej turistickej oblasti, napríklad je v blízkosti nejaká vyhľadávaná pamiatka, o ubytovanie tu bude nemalý záujem. Môžete skúsiť aj platformu Airbnb – ľudia tu hľadajú ubytovanie, ktoré je cenovo výhodnejšie ako v hoteloch. Samozrejme, chce to nejakú investíciu. Musíte izbu upratať, možno omaľovať, zariadiť a tiež nafotiť.

Affiliate marketing

Affiliate marketing je zaujímavý spôsob, ako si vytvoriť pasívny príjem bez veľkých počiatočných investícií. Ide o formu online marketingu, pri ktorej sa propagujú produkty iných firiem, pričom za predaj uskutočnený prostredníctvom vášho odporúčania (tzv. affiliate odkaz) získavate províziu.

Môžete to vykonávať prostredníctvom blogu, sociálnych médií alebo webovej stránky venovanej recenziám a odporúčaniam produktov. Úspech v affiliate marketingu závisí od vybudovania silnej online prítomnosti a dôvery publika. Vyžaduje si počiatočné úsilie pri tvorbe obsahu a strategické partnerstvo so značkami, ale časom môže poskytnúť pasívny tok príjmov.

Prenájom náradia a iných vecí

Ak máte domá nejaké predmety, ktoré používate raz za čas a ktoré by si ostatní radi požičali, napr. parný čistič, príves, lyže alebo tepovač, môžete ich prenajímať. Aj takýto prenájom hnuteľných vecí vám môže priniesť pasívny príjem, čiže stav, kedy aj s minimom úsilia dosahujete finančné toky. Vytvorte si profil na sociálnych sieťach, inzerujte v skupinách, prípadne vyskúšajte investovať to platenej reklamy na Facebooku, ktorú zacielite na svoj región.

Skvelá Firma
Skvelá Firma

Redakcia magazínu Skvelá Firma

Articles: 124
0 0 votes
Ohodnoť tento článok
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentáre
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x