Už ste počuli o právnej forme Societas Europaea?

PR správa: Okrem zaužívaných skratiek za názvami spoločností, ako je napr. a.s. či s.r.o, ste sa možno stretli so skratkou SE. Dobrou otázkou je, čo táto skratka predstavuje.

SE je skráteným výrazom pre Societas Europaea, čo je moderná právna forma podnikania – hlavnou črtou tejto právnej formy je možnosť meniť sídlo v rámci členských krajín Európskej únie (EÚ).

Mnohí podnikatelia túto právnu formu považujú za vysoko flexibilný nástroj, keďže zmenou sídla v rámci štátov EÚ sa firma dokáže ochrániť pred nepriaznivými legislatívnymi podmienkami tej-ktorej krajiny.

Kto by mal o spoločnosť tohto typu záujem, môže si nechať poradiť od rôznych špecializovaných spoločností, ktoré sa predajom takýchto firiem zaoberajú.

Väčšina podnikateľov má otázku právnej formy dávno vyriešenú, no kladú si iné otázky ako: existuje možnosť získať grant? Grant je dnes možné získať na rôzne účely, napríklad aj na vybudovanie verejného osvetlenia v Slovenských mestách. Vďaka službe prefinancovania celého projektu na mechanizme splácania z dosiahnutých úspor na elektrickej energii a údržbových nákladoch.

Mnohé firmy tiež zaujíma, kde usporiadať firemné mítingy alebo kongresové služby? Veľakrát sa stane, že väčšia či menšia firma potrebuje usporiadať firemný event, či už je to hromadné školenie pre svojich zamestnancov, rôzne pracovné rokovania alebo workshopy.

Okrem moderných a klimatizovaných priestorov má väčšina firiem záujem aj o gastronomické služby či ubytovanie. Pre všetkých tých, ktorí potrebujú usporiadať míting alebo kongres v Žiline, je vhodnou voľbou Hotel Galileo.

Skvelá Firma
Skvelá Firma

Redakcia magazínu Skvelá Firma

Articles: 124
0 0 votes
Ohodnoť tento článok
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentáre
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x