Zariaďujeme predajňu inak

Každý, kto už niekedy uvažoval nad vlastnými obchodnými priestormi má určitú predstavu o tom ako by mala jeho vysnívaná predajňa alebo prevádzka pôsobiť.

Každý, kto už niekedy uvažoval nad vlastnými obchodnými priestormi má určitú predstavu o tom ako by mala jeho vysnívaná predajňa alebo prevádzka pôsobiť. Skúste však zabudnúť na všetko, čo viete o predajných priestoroch a položte si základnú otázku. Čo je to najdôležitejšie, čo musí práve váš priestor spĺňať? Chcete aby sa tam zákazníci cítili dobre, aby sa čím skôr dostali k tovaru, o ktorý majú záujem alebo aby po predajni blúdili a natrafili na produkty o ktorých ani netušili že ich môžu potrebovať. Všetko je to o vašej predstave vášho podnikania a preto musí byť váš priestor presne prispôsobený spôsobu komunikácie a prístupu k podnikaniu.

Práve preto sa môže často zdať, že za neúspechom nového podniku môže stáť skutočnosť, že je problematika akou je vybavenie predajní nevhodne bagatelizovaná. Samozrejme netvrdíme, že je to prvý a jediný kľúč k úspechu, no predstavte si nasledujúci scenár. Vo vašom susedstve otvoria malé naraz dve malé potraviny, ktoré poskytujú to najdôležitejšie. Predávajú rovnaký tovar, majú rovnako profesionálny personál a rovnaké ceny. Scenár je to síce nereálny ale slúži ako príklad. Jediný rozdiel v týchto dvoch predajniach je vo výbave. Prvé potraviny sú vybavené štandardne. Nájdete tu klasické kovové regále, podlahu s obkladom pieskovej farby, sadrokartónový podhľad so studeným osvetlením a biele steny.  Druhé potraviny pri vybavení použijú v rozumnej miere farby, štýlové drevené police, podlahu z dreva alebo jeho imitácie a drevom zdobený strop s príjemným teplým, no dostatočne svetlým osvetlením.

V ktorom z týchto obchodov by ste sa cítili príjemnejšie a do ktorého by ste radšej vracali ak by boli okrem vybavenie úplne rovnaké? Podľa prieskumov sa väčšina ľudí podvedome vracia do predajní s príjemnejším a opticky teplejším a útulnejším vybavením. Jednoducho do obchodu, v ktorom sa okrem iného cítia dobre. Takže ak je to čo i len trošku vo vašich silách, skúste pred vybavením vlastných priestorov porozmýšľať nad tým, čo chcete dosiahnuť a ak si nebudete vedieť poradiť obráťte sa na odborníkov, ktorí pripravia návrhy presne podľa vašich požiadaviek a predstáv a ak sa tak rozhodnete môžu ich za vás aj zrealizovať. Profesionálov s viac ako pätnásťročnými skúsenosťami vo vybavovaní obchodných priestorov nájdete vo firme MEDCOM alebo na www.medcom.sk.

Skvelá Firma
Skvelá Firma

Redakcia magazínu Skvelá Firma

Articles: 124
0 0 votes
Ohodnoť tento článok
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentáre
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x