Nebojte sa podať výpoveď PZP

Ak vlastníte auto, s povinným zmluvným poistením ste sa určite stretli.

Ak vlastníte auto, s povinným zmluvným poistením ste sa určite stretli. Museli ste, pretože je prikázané zákonom. Ak teda zákon neporušujete, PZP máte uzatvorené. Našťastie zákon ponecháva voľnosť výberu, komu zveríme svoju dôveru a s ňou aj naše peniaze. Ponuka je pomerne široká, konkurencia udržiava ceny na uzde a ťahá kvalitu služieb dopredu. V prípade, že vaša terajšia poisťovňa nespĺňa vaše predstavy o dobrom vykonávaní poisťovníckeho remesla, nebojte sa podať výpoveď PZP a poisťovňu zmeniť.

Príčiny nespokojnosti sú rôzne

Nespokojnosť s vašou terajšou poisťovňou môže byť zapríčinená všeličím. Pri PZP je ale situácia o niečo špecifickejšia. Pri iných typoch poistenia bývajú ľudia zväčša nespokojní s výškou poistnéhoplnenia. Pri PZP vám ale poisťovňa nevypláca nič – peniaze vypláca tomu, komu ste vy spôsobili škodu. Napriek tomu je viacero vecí, ktoré dokážu spokojnosť s PZP výrazne narušiť, čo niekedy vedie až k výpovedi PZP.

Častým dôvodom je napríklad komunikácia s poisťovňou. Ak potrebujeme niečo vybaviť, stretávame sa s horou papierovania, v poisťovni si nás prehadzujú ako horúci zemiak a vybavenie jednoduchej veci sa neúmerne pretiahne. Aj takéto sťažnosti sa dajú nájsť v diskusných fórach. Jedno z riešení je zmeniť poisťovňu.

Najčastejší dôvod výpovede PZP neprekvapuje

Vôbec nie je prekvapujúce, že najčastejšia príčina zmeny poisťovne a PZP je veľmi prozaická – cena. Ak máme možnosť platiť inde za rovnakú službu menej, prečo to nevyužiť? Výpoveď PZP je bežný a korektný krok, ktorým sa dá dať najavo nespokojnosť s poskytovanými službami. Ako pri ňom postupovať?

Potrebujete poisťovni doručiť výpoveď PZP. Tento formulár musí mať poisťovňa k dispozícii najneskôr 6 týždňov pred ukončením poistnej zmluvy, ktorá sa zvyčajne uzatvára na rok. Výpoveď PZP si môžete zdarma vytvoriť na stránke superpoistenie.sk, kde si takisto môžete nastaviť pripomienku, aby ste výpoveď stihli podať včas. Druhý spôsob je nezaplatiť poistné. Ak budete so zaplatením poistného meškať mesiac, poistná zmluva sa zruší a vy si môžete uzavrieť nové PZP.

Skvelá Firma
Skvelá Firma

Redakcia magazínu Skvelá Firma

Articles: 124
0 0 votes
Ohodnoť tento článok
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentáre
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x