Vlastnosti, ktoré by mal mať každý jeden dobrý šéf

Pri nástupe do novej práce tajne dúfame, že práve v tejto práci budeme mať dobrého empatického šéfa. Bohužiaľ niekedy aj napriek dobre platenej pozícii nedokážeme zotrvať vo firme práve kvôli nadriadeným, ktorí na svojich zamestnancov vyvíjajú tlak, ktorý mnohí z nich nezvládnu a rozhodnú sa danú firmu opustiť. Viete ale aké vlastnosti by mal mať dobrý šéf?

Mal by rešpektovať všetkých svojich zamestnancov

Dobrý šéf aj napriek všetkým povinnostiam a stresu, ktorému sa nevyhne, keďže je na vedúcej pozícii a je zodpovedný za všetko, čo sa vo firme udeje, rešpektuje svojich zamestnancov, ich názory. Arogantných šéfov, ktorí si nevidia na špičku nosa, je stále ešte bohužiaľ dosť. Neustále chodia po dovolenkách, doprajú si relax v kongresových hoteloch, napríklad v tom najznámejšom hoteli v Žiline a zamestnancom nevyplácajú odmeny, ktoré si zaslúžia.

Je odborník

Dobrý šéf rozumie danej problematike. V prípade, že jeden zo zamestnancov pod ním ochorie, bude vedieť poradiť a bude vedieť zaskočiť za daného zamestnanca, kľudne aj v call centre. V niektorých podnikoch, napríklad v takom strojárenskom priemysle, to síce očakávať nemôžeme. Mal by však vedieť aspoň poradiť, ako riešiť danú situáciu, ktorá ohrozuje fungovanie jeho podniku.

Vie pochváliť svojich zamestnancov

Keď zamestnanci vykonávajú svoju prácu dobre, vie ich pochváliť. Keď sa naopak niečo prihodí, nešikanuje ich, nedáva im nezmyselné nesplniteľné úlohy, ale upozorní ich na chyby a poprosí ich o nápravu. Keď sme už spomínali to call centrum, nadriadený si môže skontrolovať telefonistov, ako pracujú. Volá sa to Mystery Calls.

Skvelá Firma
Skvelá Firma

Redakcia magazínu Skvelá Firma

Articles: 124
0 0 votes
Ohodnoť tento článok
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentáre
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x