Na zastupovanie pred súdom si vyberajte advokáta dôkladne

Firemný či osobný život často prinesú situácie, ktorých výsledkom je súdne konanie. Hoci je zákonom dané, že sa človek môže zastupovať aj sám, predsa len sa viac vyplatí na zastupovanie pred súdom vybrať si spoľahlivého advokáta. To však znamená trochu popátrať a nezavolať prvému, ktorého nájdete v zlatých stránkach.

Zahrajte sa na detektíva

Nemusíte vedieť nič o pokrútených paragrafoch na to, aby ste na zastupovanie pred súdom boli schopní nájsť správneho advokáta či advokátsku kanceláriu. V prvom rade myslite na to, že za poskytovanie právnych služieb u nás môžu brať peniaze len advokáti, ktorí sú zapísaní v zozname advokátov. Ešte predtým, ako navštívite vybranú advokátsku kanceláriu, informujte sa ohľadom jej reputácie. Predsa len zlé zvesti sa šíria rýchlo, takže ak odôvodnene s nimi nebol niekto spokojný, dozviete sa to ľahko. Zaujímajte sa aj o klientelu danej kancelárie, ich skúsenosti, prístup ku klientom, dĺžku praxe a podobne.

Stretnutie

Osobné stretnutie prezradí veľa aj o advokátovi či celej advokátskej kancelárii. Keď ich navštívite, majte oči otvorené. Pozorne si všímajte, ako sa správajú nielen k vám, ale aj k iným či už podriadeným alebo klientom. Veľmi profesionálne nepôsobí ani to, ak sa so svojím budúcim advokátom stretnete na parkovisku, čerpacej stanici či v pohostinstve. Dôležité je mať na pamäti, že jedna návšteva ešte neznamená, že si práve jeho musíte vybrať na zastupovanie pred súdom. Nezdá sa vám niečo? Tak pokojne odíďte a hľadajte ďalej.

Neskôr si všímajte aj to, či vás pravidelne informuje o vývoji vášho prípadu, či napreduje a podobne. Pri neštandardných postupoch či ponukách na obídenie zákona a iných podvodných veciach, okamžite zbystrite pozornosť. Do takejto spolupráce by ste určite nemali ísť, radšej sa ešte chvíľu potrápte s hľadaním.

Foto: Bigstockphoto

Skvelá Firma
Skvelá Firma

Redakcia magazínu Skvelá Firma

Articles: 124
0 0 votes
Ohodnoť tento článok
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentáre
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x