5 jednoduchých tipov, ako urobiť viac s minimom úsilia a zdrojov

Či už je to veľká korporácia alebo malá firma, každý by chcel vedieť, ako zvýšiť efektivitu práce a zdvojnásobiť produktivitu jednotlivcov alebo tímu. Dobrou správou je, že možností, ktoré pre splnenie tohto cieľa môžete využiť, je nesmierne veľa.

Poďme sa teda spoločne pozrieť, ktoré z nich vás najlepšie, rýchlo a jednoducho dovedú do vysnívaného cieľa.

Správne stanovenie cieľov

Stanovenie cieľov je prvý a základný efektívny spôsob, ako dosiahnuť viac pri minimálnom úsilí a využití zdrojov. Samozrejme, ak chcete dosiahnuť požadované organizačné výsledky, musíte do jednotlivých funkcií, ktoré budú užitočné z dlhodobého hľadiska vždy  investovať určité zdroje, čas a peniaze. Avšak, s jasne stanoveným cieľom budete mať o potrebe týchto zdrojov alebo výrobe pevných tesnení oveľa lepšiu predstavu.

Stanovenie cieľov pomáha zvyšovať efektivitu mnohými spôsobmi. Keď sa od zamestnancov očakáva, že urobia niekoľko, ale zásadných úloh, môžu sa viac sústrediť.

Stanovenie cieľov zamestnancov preto vedie k lepším výsledkom ako zbytočné plytvanie časom na nedôležitú prácu. Ľudia potom namiesto usilovnejšie pracujú inteligentnejšie, čo sa v súčasnosti veľmi cení.

Lepšie pracovné prostredie

Bez ohľadu na to, či trávia vaši zamestnanci väčšinu času v kancelárii alebo vo výrobe? Nikdy by ste nemali prehliadať ich pracovné prostredie. Neverili by ste, ako dramaticky ovplyvňuje ich produktivitu, náladu a morálku.

Pod pracovné prostredie však nepatrí len farba stien, kancelárske stoly, pohodlné kreslá alebo výkonné počítače. Mnohé profesie sa nezaobídu bez kvalitnej pracovnej plošiny, rôznych prídavných zariadení a dokonalého systému, ktorí vie jednotlivé procesy zautomatizovať. Pracovné prostredie je súhrnom mnohých vecí, tak žiadnu z nich neprehliadnite.

Tímová práca

Tímová práca je nevyhnutná na odstránenie medzier v efektivite vo vašom podnikaní. Dobrý tím predsa využíva na dosiahnutie dobrých výsledkov väčšiu a kvalitnejšiu silu spolupráce. Tak na to myslite.

Ak chcete zvýšiť efektivitu vo viacerých alebo jednotlivých úlohách, dobrá tímová práca tiež pomáha:

  • Prinášať na stôl nové nápady a rôzne pohľady, ktoré potom vedú k novým a lepším riešeniam.
  • Využívať na prácu kombinované zručnosti.
  • Menej stresu.
  • Rýchlejšiu a efektívnejšiu prácu.

Minimum rušivých prvkov

V bežnom pracovnom prostredí je rušivých prvkov naozaj veľa. Od sociálnych sietí až po časté telefonáty. Je to jedna veľká éra rozptýlenia. Výsledkom je, že výkon, produktivita a efektívnosť sú vážne ovplyvnené. Aby ste sa vy a vaši zamestnanci mohli na prácu sústrediť, mali by ste tieto prvky z pracoviska odstrániť.

Prestávky

V článku o efektívnosti práce sú prestávky to posledné, čo zrejme očakávate. Aj dobre naolejovaný stroj sa však pokazí, ak ho nenecháte vychladnúť.

Ako ľudia sú na opotrebovanie vaši zamestnanci náchylnejší. Vyhorenie, stres, pracovná záťaž, nadčasy – to sú len niektoré dôvody, pre ktoré sú prestávky nevyhnutné. Vplyvom týchto negatívnych situácií sa vie z výkonného pracovníka veľmi rýchlo stať prekážka v práci.

S pomocou vyššie spomenutých rád a tipov to môžete všetko veľmi jednoducho zmeniť.

Zdroj obrázkov:

1.Marko Aliaksandr/Shutterstock.com

2.fizkes/Shutterstock.com

Skvelá Firma
Skvelá Firma

Redakcia magazínu Skvelá Firma

Articles: 124
0 0 votes
Ohodnoť tento článok
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentáre
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x