Ako sa zlepšiť? 7 tipov na sebarozvoj

Možno sa chcete naučiť niečo nové, možno chcete byť produktívnejší, zlepšiť sa v marketingu, zapracovať na sociálnych zručnostiach, prípadne odstrániť zo života toxické návyky. Nech je to čokoľvek, existujú tipy, ktoré vám pomôžu pri ďalšom rozvíjaní. Nezabúdajte ale, že sebarozvoj si vyžaduje dávku odhodlania a tiež čas, takže príliš na seba netlačte.

Ralph Waldo Emerson: „Ak sa nepokúsite robiť niečo nad rámec toho, čo ste už zvládli, nikdy sa nebudete rozvíjať.“

Začnite viac čítať

Čo tak tráviť menej času na sociálnych sieťach a čítať viac kníh? Mnoho úspešných podnikateľov a manažérov považuje čítanie za skvelý spôsob, ako sa každý deň zlepšovať. Napríklad Bill Gates prečíta neuveriteľných 50 kníh ročne.  Či už je to podnikanie, predaj, produktivita alebo programovanie, prostredníctvom kníh sa dokážete naučiť množstvo nových vecí. Nemusia to byť iba fyzické knihy, ale napr. aj elektronické knihy.

Využite online kurzy

V dnešnej ére infoproudktov je k dispozícii množstvo online kurzov. Je to jeden z efektíjvnych spôsobov, ako si osvojiť nové zručnosti a vedomosti. Výhodou online kurzov je, že sa k lekciám viete vrátiť kedykoľvek a podľa potreby si ich zopakovať. Navyše, nemusíte pritom cestovať desiatky kilometrov, keďže vzdelávať sa viete pohodlne z domu.

Naučte sa hrať na hudobný nástroj

Hudba vám dokáže otvoriť brány do úplne nového sveta.  Môže to byť zaujímavý spôsob, ako vyjadriť svoje emócie a rozvíjať vášeň. Navyše na internete nájdete množstvo bezplatných výukových materiálov, stačí si otvoriť YouTube.

Začnite meditovať

Viaceré štúdie potvrdili, že meditácia pomáha znížiť stres, zvýšiť sebavedomie, zlepšiť spánok a podporiť emocionálne zdravie. Skvelý spôsob, ako na sebe pracovať, čo poviete? K dispozícii sú dnes rôzne pomôcky, ako napr. meditačné aplikácie.

Spoznávajte nových ľudí

Jedným z najlepších spôsobov, ako sa zlepšiť, je spoznať nových ľudí. Nielenže tým zlepšíte sociálne zručnosti, ale naučíte sa na svet nazerať iným spôsobom. Krásne to vystihuje citát od motivačného rečníka Jima Rohna : „Ste priemerom piatich ľudí, s ktorými trávite najviac času.“ Nájdite spôsoby, ako spoznať nových ľudí, ktorí vás inšpirujú.

Začnite pravidelne cvičiť

Existuje viacero dôvodov, prečo úspešní ľudia pravidelne cvičia. Cvičenie nielenže posilňuje náš imunitný systém a znižuje stres, ale dodáva nám energiu a učí nás, že dokážeme prekonávať hranice, ktoré sme si sami zadali. „Udržať sa vo forme je veľmi dôležité,“ odpovedal raz zakladateľ Facebooku, Mark Zuckerberg, na otázku Arnolda Schwarzeneggera o jeho návykoch z pohľadu cvičenia.

Naučte sa nový jazyk

Zvýšte svoju hodnotu tým, že sa naučíte nový cudzí jazyk. Okrem toho vám to umožní cestovať do krajín, do ktorých ste sa kvôli jazykovým bariéram neodvážili ísť. Učením jazyka precvičujete aj trpezlivosť a odhodlanie. Využiť môžete aj jazykové pomôcky ako Duolingo.

Zdroje: oberlo.com

Skvelá Firma
Skvelá Firma

Redakcia magazínu Skvelá Firma

Articles: 124
0 0 votes
Ohodnoť tento článok
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentáre
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x