Niekoľko rád, ako byť profíkom na Twitteri!

Ukážeme si niekoľko rád, ktoré vám dopomôžu k tomu, aby ste svoj Twitter účet spravovali na profesionálnej úrovni.

Dnes sa v Skvelej Firme upriamime na sociálne média, konkrétne sa bližšie pozrieme na čoraz populárnejšiu sieť Twitter. Ukážeme si niekoľko rád, ktoré vám dopomôžu k tomu, aby ste svoj Twitter účet spravovali na profesionálnej úrovni a fanúšikov miesto odpudzovania skôr priťahovali.

Dajte si záležať, aby ste cez Twitter čo najprecíznejšie presadili svoju zaužívanú značku. Nebojte sa ako profilový obrázok použiť vaše firemné alebo osobné logo. V pomenovaní účtu by bolo vhodné zakomponovať zaužívaný obchodný názov, dôležité je ale zvoliť názov účtu tak, aby bol ľahko zapamätateľný (napr. ak vás niekto retweetne). Okrem toho sa vyhnite zbytočným znakom a ťažkopádnym kombináciám: veď čo ľahšie padne do oka – @predajto  alebo@predaj-toooo?

Je samozrejmé, že prostredníctvom sociálnej siete Twitter budete chcieť dávať do pozornosti svoje produkty a služby, avšak pozor – nemôže to byť celý váš obsah (ak áno, v tom prípade sa s vami na tejto siete nechcem stretnúť 🙂

Ak získate niekoľko followerov, no neustále ich budete otravovať príspevkami o tom, ako je ten či onen produkt výborný a cenovo bezkonkurenčný, onedlho o svojich priaznivcov prídete! Takže ako na to?

Okrem číro marketingových príspevkov sem musíte pridávať aj osobnejší obsah, ako napríklad foto zo svadby niektorého zo zamestnancov, kde bola pozvaná celá firma. Taktiež nezabudnite na zaujímavé a užitočné odkazy, ktoré budú tématicky zladené s vašim core biznisom.

Možno si hovoríte: „ale ako zistím, či je niečo zaujímavé?“. No jednoducho – ak neobvyklá správa alebo fotografia zaujme vás, tak potom zaujme aj pozornosť iných (tip: vyskúšajte napríklad múdrosť z knihy, ktorú máte práve rozčítanú).

Už ste počuli o slove „#hashtag“? Ide o to, že ak v správach na platformách ako je Twitter a po novom aj Facebook dáte pred dôležité slovo tento znak # (napríklad zdieľame tento príspevok o Twitteri, takže ako hashtag ukotvíme slovo # Twitter), človek, ktorý daný štítok Twitter hľadá, sa dostane k skupine správ o Twitteri. Tip znie, používajte hashtagy múdro, ukotvujte relevantné slová a zbytočne svoj status nepre-hashtag-ujte!

Vyčistite svoj účet – tak znie rada číslo 4 pri ktorej si môžete pomôcť službou FriendorFollow. Okrem iného vám táto webová aplikácia umožní odpojiť sa od non-followerov. Ide o to, aby ste zvážili sledovanie nekvalitných účtov, spamerov či ľudí, ktorí vás nesledujú späť.

Počúvajte! Twitter neslúži iba na bezhlavé rozposielanie správ. Snažte sa počúvať, ako by ste práve pred niekým sedeli. Uistite sa, že ste svojim fanúšikom dali viac než ste zobrali. Je to o win-win situácii – nesnažte sa za každú cenu dostať to, čo chcete vy. Cieľom je pomôcť ostatným, aby dostali to, čo chcú oni. Toho sa držte!

Dušan Hruška
Dušan Hruška

Zakladateľ viacerých online projektov, trader, bloger. Cez svoje články rád inšpiruje ostatných, baví ho cestovanie, písanie a finančné trhy.

Articles: 19
0 0 votes
Ohodnoť tento článok
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentáre
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x