4 pravdivé veci o LinkedIn, ktoré si musíte uvedomiť

Ak ste ešte doteraz ani raz nenavštívili túto stránku, napravte svoju chybu a zapojte sa do nového internetového sveta, ktorý vám otvorí množstvo nových ciest a chodníkov.

V dnešnom článku sa povenujeme internetovej sociálnej sieti LinkedIn, ktorá je obľúbená medzi manažérmi, konzultantmi a mnohými obchodníkmi po celom svete.

V profile si môže každý používateľ vyplniť svoj životopis so všetkými detailmi a prostredníctvom svojich kontaktov sa zapájať do kontaktov ostatných a tým spoznávať tak nových ľudí. LinkedIn taktiež ponúka praktické aplikácie, ktoré vám môžu napomôcť vytvoriť si nové obchodné vzťahy.

Ak ste ešte doteraz ani raz nenavštívili túto stránku, napravte svoju chybu a zapojte sa do nového internetového sveta, ktorý vám otvorí množstvo nových ciest a chodníkov.

Existujú veci ohľadom LinkedIn, bez ktorých by ste pravdepodobne vedeli žiť ďalej, no je dobré, ak s nimi budete oboznámení.

  1. Nie každý na LinkedIn sa chce socializovať

Je dôležité byť otvorený novým spôsobom komunikácie a nebáť sa nadviazať rozhovor s neznámym človekom, no je potrebné si uvedomiť, že nie každá osoba prišla na LinkedIn konverzovať s každým náhodným kontaktom, ktorý sa objaví na obrazovke. Snažte sa udržiavať a posilňovať kontakty, ktoré ste už naviazali, a v prípade ich záujmu usporiadať osobné stretnutie, ktoré dodá vašim možným obchodným zámerom väčšiu vážnosť.

  1. Ľudia ťa budú súdiť na základe profilu

Pravdepodobne je zbytočné vám hovoriť jednu dávnu pravdu, no keďže je opakovanie matkou múdrosti, radi vám pripomenieme, že prvý dojem je veľmi dôležitý a často krát sa od neho odvíja aj fakt, či dôjde alebo nedôjde ku vzájomnej obchodnej spolupráci. Musíte si dať záležať, aby vás profil pôsobil takým dojmom, aký si želáte.

Na čo by ste nemali zabudnúť? Nedávajte si na profilovú fotku vašu vystrihnutú tvár z rodinnej oslavy, na ktorej už vaše oči prezrádzajú narastajúci alkohol v krvi. Zvoľte reprezentatívnu fotku v dobrej kvalite, ktorá vás bude odzrkadľovať len v peknom svetle. Vyplňte svoj profil do čo najmenších detailov, aby ste ponúkli druhým ľuďom čo najlepší obraz o vašich kvalitách.

  1. Skutočná sila spočíva v skupinách

Nie je nič zlé na tom ak udržiavate súkromné správy s jednotlivými kontaktmi bez zapojenia ďalších strán, no neorientujte sa len týmto smerom. Objavte čaro spoločných skupinových konverzácií, ktoré môžete viesť aj s úplne cudzími ľuďmi. Dostanete sa tak do kolektívu, v ktorom budete mať uvoľnenejší pocit a budete môcť komunikovať bez nátlaku či obáv, že vaše slová môžu nabrať iný smer ako by ste chceli.

  1. Ľudia nemajú radi spamy a reklamy

Ak sa snažíte osloviť prostredníctvom LinkedIn potenciálnych partnerov, vyvarujte sa nesprávnemu spôsobu, ktorý by ich mohol už po pár sekundách odlákať a vymazať všetky vaše správy. Je dôležité prezentovať svoje služby štýlom, ktorým zaujmete a vynikne spomedzi ďalších záujemcov o úspech, no dajte si pozor, aby vaše správy nenabrali podobu spamu či lacnej reklamy. Prispôsobte svoje správy človeku, ktorému ich adresujete. Naštudujte si jeho profil a zakomponujte do svojho prejavu osobnejšie poznámky, ktoré pomôžu priniesť do konverzácie väčšiu dôveru.

Foto: wikimedia

Michaela Rybárová
Michaela Rybárová

Študentka Ekonomickej univerzity v Bratislave, ktorá sa zaoberá marketingom a manažmentom, no venuje sa taktiež témam súvisiacimi s diplomaciou a medzinárodným obchodom.

Articles: 20
0 0 votes
Ohodnoť tento článok
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentáre
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x