5 najhorších tipov, aké z pohľadu sociálnych médií môžete dostať

Časté odporúčania, ktoré nie sú úplne pravdivé.

1. Váš biznis musí byť prítomný na všetkých možných sieťach

Toto je zrejme najhorší tip, k akému sa môže váš podnik dostať. Nedávno som na túto tému čítal článok od Seana Parkera, spoluzakladateľa služby Napster a jedného z rozbiehačov siete Facebook. Parker tvrdí, že nie je dôležitá kvantita – firma si má zvoliť len úzky počet sietí, ktorým sa bude naplno venovať. Nie je dôležité byť všade a pritom sa každej zo sietí venovať štýlom „len aby sa nepovedalo.“

Okrem toho si treba uvedomiť, že nie každé sociálne médium je vhodné pre všetkých – napr. Pinterest sa oplatí rozbiehať firmám, ktoré svoje produkty/služby/zameranie môžu šíriť vizuálne.

2. E-mail končí. Sociálne média ho vytlačia

Veru, ani toto nie je pravda. Prečo? S e-mailom sa spája určitá úroveň a kultúra komunikácie, ktorú pri sociálnych médiách nenájdeme. E-mail je klasickým nástrojom v rámci firemnej korešpondencie či komunikácie medzi verejnými inštitúciami a občanmi, ktorý tu pobudne ešte veľmi dlho.

3. Dávaj si pozor, kedy pridávaš svoje príspevky

Pridávať na sieť obsah v čase, ktorý nám poradil odborník XYZ, vám okrem zbytočných starostí nemusí priniesť nič nové. Neexistujú totiž žiadne fixné pravidlá a predpisy, ktoré nám na sociálnych sieťach zaručia úspech. Aj keď sa neustále opakuje, že k najlepším časom na pridávanie obsahu patrí doba od 18:00 až 20:00, najlepšie zistenia získate vlastným skúšaním a testovaním.

4. Obsah je potrebné pridávať každý deň.

Niekedy možno áno, ale závisí to hlavne od typu siete a taktiež komunikácie, ktorú ste si s fanúšikmi nastavili. Existujú firmy, ktoré sa o Facebook starajú max. 2 krát do týždňa, no ich fanúšikom to vôbec nevadí. Tí sú zvyknutí, a aktualizovanie v takýchto frekvenciách im vyhovuje. Podobne ako v treťom bode, aj tu treba zdôrazniť, že neexistuje žiadna zázračná formulka, kedy a ako často je dobré pridávať obsah.

5. Ignoruj negatívne komentáre

Ak ignorujete negatívne komentáre, ihneď s tým skončite. Jednoduchou a rýchlou odpoveďou sa vám môže podariť zmeniť zarytého kritika na verného fanúšika.

Niečo podobné sa mi prihodilo nedávno:  fanúšik jednej našej skupiny sa v komentári kriticky vyjadril k ponúkanej knihe, keď napísal niečo v štýle: Doteraz, čo mám prečítané, tak nič moc. Ihneď som na to reagoval so slovami „Prečo ju vníma tak kriticky“. Nakoniec sme o tejto knihe diskutovali v priateľskom duchu a on potvrdil, že v ďalších kapitolách ho ešte môže chytiť za srdce.

Dušan Hruška
Dušan Hruška

Zakladateľ viacerých online projektov, trader, bloger. Cez svoje články rád inšpiruje ostatných, baví ho cestovanie, písanie a finančné trhy.

Articles: 19
0 0 votes
Ohodnoť tento článok
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentáre
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x