Lebo náš produkt je najlepší!

Ak podnikáte v oblasti, kde vás valcuje dotieravá konkurencia, je najvyšší čas osvojiť si základné pravidlá, vďaka ktorým ju dobehnete. Ba čo viac, môžete ju s ľahkosťou predbehnúť.

Zlaté pravidlo úspechu znie: „Náš produkt je najlepší“. V dnešnom svete neprežije na trhu ten, kto sa nevie predať. Nemáme na mysli namyslené a arogantné správanie s postojom „som pán sveta“, no zdravé sebavedomie je potrebné, či skôr až nevyhnutné.

Známy spisovateľ a podnikateľ Robert Kiyosaki raz povedal: „Schopnosť predať je v podnikaní zručnosťou č. 1. Ak nedokážete predávať, neobťažujte sa stať vlastníkom firmy.” Musíte si uvedomiť, že výrobok, ktorý vyrábate, alebo služba, ktorú ponúkate, môže mať určité nedostatky, no z vášho pohľadu je to to najlepšie, čo sa v danej sfére obchodu ponúka.

Vyzdvihnúť pozitíva, no šetriť so superlatívmi. Dokonale poznať produkt, ktorý predávate, je samozrejmou vecou. Musíte si naštudovať všetko od jadra až k obalu, každé zákutie. Nesmie ostať jediný detail, o ktorom by ste nevedeli. Ak potom svoj produkt ďalej prezentujete pred potenciálnymi sponzormi, či pred verejnosťou, voľte pozorne svoje slová a hlavne sa nesnažte vytvoriť dojem „nadľudských rozmerov“.

Veľa firiem volí podobný postup, pričom zabúdajú na fakt, že sme len obyčajní ľudia a prehnaná reklama môže spôsobiť opačný efekt ako si želajú.

Vedieť argumentovať, ak niekto poukáže na nedostatok vášho produktu. Môže sa objaviť nepatrná vec, o ktorej môžeme povedať, že neprispeje k dobrému imidžu, čo vyvolá niekoľko otázok a komentárov, na ktoré budete musieť pohotovo reagovať. Niekedy pomôže, ak sa na to vopred pripravíte a nachystáte si výstižné a trefné poznámky.

Vymyslieť dobrú marketingovú stratégiu. Nemusíme vám pripomínať, že bez reklamy váš produkt jednoducho neexistuje. Veď ako raz povedal Phineas Taylor Barnum: „Bez reklamy sa stane niečo strašného: Nič!“

Môže byť lepší ako všetky ostatné konkurenčné výrobky alebo služby, no ak o ňom ľudia nevedia, nemôžu mať oň záujem. A ak chcete, aby sa o váš produkt zaujímali, čo musíte urobiť? Vymyslieť reklamu, čo zaujme.

Michaela Rybárová
Michaela Rybárová

Študentka Ekonomickej univerzity v Bratislave, ktorá sa zaoberá marketingom a manažmentom, no venuje sa taktiež témam súvisiacimi s diplomaciou a medzinárodným obchodom.

Articles: 20
0 0 votes
Ohodnoť tento článok
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentáre
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x