Populárna predajná taktika: Nedostatok a naliehavosť

Ak by totiž produktu bolo dostatok a zákazníka by nič „nenútilo ku kúpe“, mohol by si nákup rýchlo rozmyslieť a odísť.

Určite budete súhlasiť, že predaj je základným pilierom každého podnikania. Môžete vyrobiť neuveriteľné krásny a užitočný produkt, avšak čo z neho, keď ho nakoniec nedokážete nikomu predať? V tomto príspevku si predstavíme jednu z najpopulárnejších predajných taktík, ktorá je založená na naliehavosti a nedostatku.

Ak predajca hovorí o nedostatku nejakého produktu (napr. V ponuke máme posledných 100 kusov tabletov za znížené ceny), láka tým zákazníkov k nákupu ešte predtým, než sa toto obmedzené množstvo vypredá. To znamená, že aby zákazníci neprišli o šancu kúpiť si tento produkt, sú nepriamo prinútení konať rýchlo.

Pýtate sa, prečo obchodník chce, aby zákazníci konali urýchlene a kúpili si produkt ihneď? Je to jednoduché – ak by totiž produktu bolo dostatok a zákazníka by nič „nenútilo ku kúpe“, mohol by si nákup rýchlo rozmyslieť a odísť.

Nahliehavosť sa dá vyvolať aj inak, nielen obmedzeným množstvom, ale aj časovým obmedzením. Napr. HIT týždňa! Dôležité je dodržať časový rámec a množstvo. Ak má byť niečo zľavnené do konca týždňa, nerušte akciu skôr. Odborníci okrem toho upozorňujú, že ide o taktiku s krátkodobým efektom, takže to s ňou v dlhodobom horizonte netreba preháňať!

Skvelá Firma
Skvelá Firma

Redakcia magazínu Skvelá Firma

Articles: 124
0 0 votes
Ohodnoť tento článok
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentáre
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x