Obrázky v emailoch. Ako na to?

Obrázky v e-mailoch sú jedným z najúčinnejších spôsobov, ako si získať pozornosť návštevníka. Mnohí marketingoví experti ich využívajú pre vyššiu atraktivitu a skutočnosť, že sú lepšie zapamätateľné ako text.

Nižšie predstavujeme niekoľko tipov, ako s obrázkami v e-mailoch pracovať.

1. Nikdy neposielajte e-mail s jedným veľkým obrázkom bez textu. Ak sa pýtate, prečo nie, odpoveď je jednoduchá. Ak má užívateľ vypnutú možnosť zobrazovať obrázky (čo sa stáva často), neuvidí nič. Odporúča sa, aby fotografie tvorili najviac 25 % obsahu e-mailu.

2. Použite v obrázkoch ALT atribút. Ide o text, ktorý sa príjemcovi emailu zobrazí v prípade, keď nad obrázkom prejde kurzorom myši. Okrem toho, že sa užívateľ dozvie, čo v obrázku je, ho môže evokovať na kliknutie a zobrazenie (call to action).

3. Nepoužívajte príliš veľké až dotieravé obrázky. Optimálnymi veľkosťami sú obrázky v rozmeroch 500 až 600px.

4. Pred odoslaním emailu s obrázkami ho nezabudnite otestovať. Pošlite si e-mail na svoju adresu a skontrolujte, či sa obrázky zobrazujú správne a či fungujú všetky odkazy.

5. Nakoniec – kde zohnať kvalitné no za to free obrázky? Riešením je server Stock.XCHNG či Morguefile. Ide o webové stránky, kde nájdete aj komerčne použiteľné fotografie.

Skvelá Firma
Skvelá Firma

Redakcia magazínu Skvelá Firma

Articles: 124
0 0 votes
Ohodnoť tento článok
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentáre
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x