4 formy marketingu, ktoré oceníte

Vždy, keď sa spoločnosť chystá rozbehnúť úspešný biznis, je dôležité tento potenciálny úspech určitým spôsobom „podkuť“. Inak povedané podporiť rôznymi marketingovými stratégiami. Existuje ich mnoho, ale na tieto sa naozaj vyplatí vsadiť.

Email marketing

Nie je žiadnym tajomstvom, že email marketing patrí k najefektívnejším formám digitálneho marketingu a tie firmy, ktorého ho nevyužívajú, sú často v nevýhode. Pritom je to jednoduché. Prosto ponúknete zákazníkom dôvod, aby vám prezradili svoju emailovú adresu, za čo im zase vy ponúknete istú výhodu – zľavový kupón na náplne do tlačiarní Canon alebo pravidelný bulletin informujúci o novinkách vo vašom podnikaní.

Telemarketing

Môže byť riešený formou aktívneho alebo pasívneho telemarketingu. Aktívny telemarketing môže prostredníctvom telefonických prieskumov zisťovať napríklad povedomie o vašej spoločnosti a spokojnosti s jej službami, prípadne riešiť akvizíciu nových zákazníkov. Pasívny telemarketing zase predstavuje služby zákazníkom (infolinky, help desk a pod.), ktoré už patria k samozrejmostiam kvalitného biznisu.

SMS marketing

Jedná sa o výborný doplnok tele-marketingu. Obrovskou výhodou je časová a finančná nenáročnosť (stačí vytvoriť jednu správu a tú rozposielať ďalej) automatizovaných a hromadných sms. V prospech tejto formy marketingu hovoria aj vysoké open rate hodnoty, ktoré sa pohybujú na úrovni 98%. SMS marketing, respektíve sms ako taká, nesie stručné a jasné posolstvo a svoj účel splní dokonale – odovzdá odkaz a adresáta nezaťaží na viac ako pár sekúnd.

Social media marketing

Jedna z jednoduchších foriem digitálneho marketingu, ktorá v posledných rokoch naberá na význame aj popularite. Je tomu tak aj preto, že je mimoriadne lacná, čo sa najmä v začiatkoch podnikania hodí asi každému. Instagram, Facebook, Twitter a ďalšie prostriedky predstavujú free sociálne siete, pomocou ktorých firmy komunikujú so svojimi zákazníkmi. Za neveľký obnos navyše umožňujú tieto siete cieliť reklamu presne podľa zadaných parametrov.

Skvelá Firma
Skvelá Firma

Redakcia magazínu Skvelá Firma

Articles: 124
0 0 votes
Ohodnoť tento článok
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentáre
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x