Ako využiť sieť Tumblr v podnikaní?

Pre niektorých podnikavcov je to skvelé miesto, ako propagovať svoje práce.

Možno ste pri svojich „online prechádzkach“ natrafili na blogerskú platformu Tumblr, no v zápätí ste sa zvedavo spýtali, na čo vlastne slúži? Pre tých, ktorým tento pojem nič nehovorí, ponúkame rýchle vysvetlenie.

Takže čo Tumblr je? Ide o sociálnu sieť, ktorú v roku 2007 založil mladík David Karp. Tumblr je online službou, ktorá užívateľom umožňuje publikovať multimediálny obsah vo forme blogu. V súčasnosti táto sieť mesačne eviduje cez 300 miliónov unikátnych návštevníkov.

Ako je možné túto sieť využiť pre náš biznis? Mnoho podnikateľov dáva prednosť najväčším a najznámejším sociálnym službám, čiže si vytvoria stránku na Facebooku alebo profil na Twitteri či Instagrame.

Mnoho amerických podnikavcov ale na Tumblr nedá dopustiť. Pre niektorých živnostníkov je to skvelé miesto, ako propagovať a taktiež šíriť (čo je dôležité) svoje práce, ako sú napr. kresby, fotografie alebo grafické vizualizácie. Napr. módne návrhárky tu vedia umiestniť ukážku zo svojich najnovších kolekcií.

Pre mnoho firiem je Tumblr komplexnou blogovacou platformou, prostredníctvom ktorej fanúšikov oboznamujú s novinkami. Zdieľajú tu videá, články, citáty či dokonca rozhovory. Existujú tiež prípady, kedy podnikatelia prepoja svoj blog na Tumblr s Instagramom, takže svoje Instagram fotky rozširujú aj na tejto sieti.

Ak sa pre Tumblr rozhodnete, nezabúdajte uviesť spätné odkazy na vaše hlavné webstránky či sociálne profily.

Skvelá Firma
Skvelá Firma

Redakcia magazínu Skvelá Firma

Articles: 124
0 0 votes
Ohodnoť tento článok
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentáre
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x