Chcete vyššie tržby? Vyskúšajte tieto dve slová

Stačia dve slovíčka, aby ste vylepšili svoje obchodné vzťahy.

Na portáli Inc. som objavil zaujímavý príspevok, ktorý hovorí o sile dvoch slov: „Áno, a…“ . Je priam neuveriteľné, ako vám táto dvojslovná fráza dokáže posilniť obchodné vzťahy a vyprodukovať vyššie tržby. Určite sa už pýtate, ako toto jednoduché spojenie použiť v praxi? Tu je niekoľko príkladov.

Ak vám váš zákazník hovorí niečo v zmysle: Váš výrobok nám naozaj pomohol, inštinktívne odpoviete niečo v tomto zmysle: Ďakujem, som rád, že ste s ním spokojný.

Miesto toho ale odpovedzte toto: Áno, sme radi, že vám výrobok slúži. A(j) ostatní zákazníci sú s ním spokojní, najmä keď ho skombinujú s produktom XYZ (doplnkový produkt si už môžete dosadiť sami).

Prípadne môže vaša odpoveď znieť takto. Áno, a teraz máme aj zľavu, ak si k nemu zoberiete aj tento produkt.

Čítaj tiež: Populárna predajná taktika: Nedostatok a naliehavosť

Vďaka spojeniu Áno a prinášate do obchodnej konverzácie ďalšie informácie či stanovisko. Okrem toho vám táto zázračná dvojslovná fráza pomôže skvalitniť vzťahy, či už so zamestnancami, kolegami alebo partnermi.

Miesto toho, aby ste svojmu dodávateľovi povedali: Vaše služby sú veľmi dobré, ale už ich nevyužijeme, pretože dodanie bolo príliš dlhé.. môžete povedať: Vaše služby sú veľmi dobré a ak nám viete zabezpečiť dodanie v stanovenom termíne, určite ich využijeme.

Foto: freedigitalphotos.net

Dušan Hruška
Dušan Hruška

Zakladateľ viacerých online projektov, trader, bloger. Cez svoje články rád inšpiruje ostatných, baví ho cestovanie, písanie a finančné trhy.

Articles: 19
0 0 votes
Ohodnoť tento článok
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentáre
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x