7 spôsobov, ako zvýšiť návštevnosť svojej webstránky

Máte pocit, že je váš web takpovediac osamotený a takmer nikto ho nenavštevuje? Tak to poďte zmeniť. Je pravda, že v online priestore je silná konkurencia, no existuje viacero spôsobov, ako zvýšiť návštevnosť vašej webstránky. Tu je niekoľko z nich.

Optimalizujte svoj web pre vyhľadávače

Vyhraďte si čas na analýzu kľúčových slov, ktoré reprezentujú vašu činnosť a produkty a na tieto kľúčové frázy optimalizujte nielen predajné texty, ale aj obsah na blogu. Experti odporúčajú, aby sme sa v začiatkoch optimalizácie sústredili na kľúčové slová, ktorých objem vyhľadávania je nižší.

Analýza konkurecie

Čo tak „špehovať“ konkurenciu? Prečo nie. Môžete si spraviť analýzu konkurenčných webov a zistiť, aké marketingové kanály využívajú. Možno takýmto spôsobom načerpáte inšpiráciu a odhalíte nové zdroje návštevnosti.

Využite hosťovské príspevky

Oslovte známe blogy alebo online magazíny s tým, či umožňujú zverejnenie tzv. hosťovského príspevku. Veľa portálov bude rado, že im vytvoríte unikátny obsah. Na druhej strane, vašou odmenou bude odkaz na vašu webovú stránku. Získate nielen návštevníkov, ale tiež cenný spätný odkaz z pohľadu SEO. Ak budete prispievať na frekventovaný portál, pomôže vám to vybudovať značku.

Kvízy

Ľudia majú radi kvízy a ešte radšej sa s výsledkom kvízu podelia s ostatnými priateľmi na sociálnych sieťach. Pre vás je to príležitosť. Nastavte kvíz s témou, ktorá je blízka vašmu webu a umožnite čitateľom, aby mohli zdielať výsledky kvízu s ostatnými.

Využite Youtube

YouTube je obrovská videoplatforma. Môžete si vytvoriť YouTube kanál a smerovať návštevnosť z tejto platformy na váš web. Čím aktívnejší budete, tým väčšiu návštevnosť vášmu webu prinesiete. Využiť k tomu môžete popisky k videu a výzvu k akcii, aby ľudia preklikli na vaše stránky.

Marketing na Instagrame

Na Instagrame môžete pridať odkaz nielen do svojho profilu (bio), ale aj do Instagram stories (tzv. príbehy). Keď si vybudujete zaujímavý Instagram profil a získate followerov, môžete ich smerovať aj na nové články na blogu, prípadne im odprezentovať v stories svoj produkt s pridaním odkazu. Samozrejme, musíte najprv získať sledovateľov, čo s trochou kreativity nie je vôbec náročné. Marketéri odporúčajú zamerať sa na určitú tému (napr. cestovanie, móda, fitness) a pravidelne tvoriť obsah. Obzvlášť obľúbené sú videá reels, ktoré sa môžu stať virálnymi a priniesť na váš profil množstvo sledovateľov. Keď si vybudujete komunitu ľudí na Instagrame, môžete ich následne presmerovať aj na svoje webové stránky.

Inzerujte prostredníctvom reklamy

Ak máte k dispozícii určitý rozpočet, ktorý vôbec nemusí byť veľký, vyskúšajte inzerovať na Facebooku, prípadne Google Ads. Dôležité je cieliť na správne publikum, k čomu vám dokáže pomôcť aj Facebook pixel umiestnený na stránkach. Následne testujte rôzne verzie reklamy a na základe štatistík zisťujte, ktorý z formátov vám prináša najlepšie výsledky.

Skvelá Firma
Skvelá Firma

Redakcia magazínu Skvelá Firma

Articles: 124
0 0 votes
Ohodnoť tento článok
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentáre
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x