Čo je to webhosting? + kupón na zľavu 50%

Ako sme si písali v nedávnom článku o Wordpresse, vďaka tomuto redakčnému systému CMS si dokážeme ľahko vyskladať vlastný firemný web, blog, internetový magazín či e-shop.

K vlastnej webstránke však potrebujeme aj doménu (www.názovnášhowebu.sk)..a hosting. A práve o hostingu bude tento článok.

Čo to vlastne hosting je?

Ide o miesto na serveri, na ktoré sa ukladajú súbory našej webstránky. Tento priestor na serveri prenajíma hostingová spoločnosť, ku ktorým patrí napr. Websupport alebo český Wedos. Čiže na tento hosting sa ukladajú súbory webovej stránky ako zdrojový kód (html, css..), obrázky, PDF súbory, videá atď.. Ďalej sa sem zahŕňa priestor na e-maily a databázu.

Na trhu nájdeme viacero poskytovateľov webhostingu, preto je pri výbere toho správneho zohľadniť viacero faktorov, ako napr.

– dostupnosť a spoľahlivosť (kvalitný hosting zabezpečí 99,99% dostupnosť)

– rýchla podpora

– SSL certifikát

– inštalátor CMS

– nástroje pre vývojárov

– automatická záloha webových stránok

My osobne máme skúsenosti s hostingom Websupport.sk, čo je jeden z najväčších poskytovateľov hostingu na Slovensku. Pozri viac na Websupport.sk.

Cenovo výhodný nám príde aj český poskytovateľ hostingu Wedos.cz, u ktoré máte neobmedzený hosting už za 33kč mesačne, čo je v prepočte iba 1,30€. Navyše máme pre vás kupón, vďaka ktorému budete mať tento hosting z Wedos.cz až za polovicu.

Stačí pri objednávke zadať tento zľavový kupón: WN750QQNRJ

Skvelá Firma
Skvelá Firma

Redakcia magazínu Skvelá Firma

Articles: 124
0 0 votes
Ohodnoť tento článok
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentáre
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x