9 vecí, ktorým sa vo vašom biznise vyhnite!

Niekoľko bodov, na čo si v biznise dávať pozor a nezruinovať svoj podnik.

Úspech v živote príde najčastejšie po odstránení vašich zlých návykov. Tu sú niektoré, ktoré by mohli priviesť vaše podnikanie ku dnu, takže najlepšie urobíte, ak sa im úplne vyhnete.

1. Prestaňte venovať toľko pozornosti vašej konkurencii. Vraj konkurencia nikdy nespí? O tom pochybujem. Musíte si uvedomiť, že sledovanie sokov vás len zbytočne vyčerpáva. Prospešnejšie bude, ak sa plne sústredíte na svoj cieľ.

2. Nikdy nepredstierajte, že vaša spoločnosť je úplne bezchybná. Musíte vašim klientom ukázať, že ste vážne presvedčený o svojom podnikaní. Nesnažte sa ich oklamať! Nepodarí sa vám to a ak áno, tak len na chvíľu . Oni vám uveria, iba ak vy veríte sebe!

3. Nespoliehajte sa len na sociálne médiá. Samozrejme, sociálne služby ako Facebook či Twitter vám dopomôžu zviditeľniť značku, ale je omyl, ak si myslíte, že  vám ju vytvoria.  Budujte si ju sami, postupne a precízne. Choďte príkladom a vyžadujte to od každého vo firme.

4. Dôležitá je komunikácia. Podeľte sa o svoje vízie, ciele, očakávania s každým vo vašej firme a to každý deň. Všetci by mali mať pocit, že sú potrební a dostať priestor pre vyjadrenie sa.

5. Zamestnancov by ste mali viesť správnym smerom. Musia vedieť potlačiť chamtivosť a uprednostniť túžbu zmeniť svet. Najlepšie je začať hneď od vás. Čo je vašou prioritou? Peniaze alebo túžba dosiahnuť niečo prevratné? V prvom rade si vy sami stanovte ciele, a až potom môžete očakávať, že vaša firma pôjde správnym smerom.

6. Väčšina ľudí končí pri prvej prekážke, jednoducho to vzdajú. Prestaňte si myslieť, že je koniec sveta a že na vás čakajú už len zlé výsledky. Vytvorte si pozitívny postoj, pri ktorom si každý zamestnanec bude veriť, a nadobudne presvedčenie, že úspech je za rohom. Vďaka tomu bude za dosiahnutie úspechu bojovať vedľa vás!

7. Nesťažujte sa! Vytvorte prostredie, v ktorom víťazí dokonalosť a harmónia, a to za každú cenu. A rozhodne odstráňte negativizmus. Ten zabíja kreativitu a demoralizuje váš tím, ba dokonca z vášho biznisu odháňa nadaných umelcov, ktorí by vám pomohli v dosiahnutí úspechu.

8. Preferujte úprimnosť za odmenu, dopytujte láskavosť a tolerujte nesúhlas.

9. Zabudnite na rôzne fakty, čísla a nekonečné analýzy, pretože v čase, keď budete mať dostatok dôkazov, bude vaša jedinečná príležitosť dávno preč. Radšej dôverujte svojmu inštinktu.

Veronika Tolnayová
Veronika Tolnayová

Redaktorka Skvelej Firmy, ktorá sa aktívne zaujíma o témy ako manažment, marketing a osobnostný rozvoj.

Articles: 6
0 0 votes
Ohodnoť tento článok
Subscribe
Notify of
guest
1 Komentár
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x