Pozrite sa, ako efektívne pracovať 80 hodín týždenne

Tipy ako vyvážiť hektický pracovný týždeň so zvyškom svojho života.

Premýšľali ste niekedy, ako je možné, že profesionáli z Wall Street a manažéri veľkých korporácií dokážu nejakým spôsobom pracovať 80 hodín týždenne, a to bez náznaku, že potrebujú prestávku?

V jednom z vlákien Quora – „Ako ľudia pracujú 80 – 100 hodín týždenne a nevyhoria? “ sa užívatelia podelili o svoje najlepšie tipy ako vyvážiť hektický pracovný týždeň so zvyškom svojho života. ( Quora je jedným zo zdrojov pre poznanie a snaží sa byť najjednoduchším miestom, kde písať nový obsah a zdieľať obsah z webu. V jednoduchosti – čokoľvek sa opýtate, dostanete skutočné odpovede od ľudí, ktorí majú z prvej ruky skúsenosti, teda blogujú o tom, čo vedia. )

Vybrali sme niektoré z najlepších:

Pochopte svoje priority

Ak sa rozhodnete stráviť väčšinu svojho času v práci, potom za túto voľbu musíte niesť zodpovednosť. Uvedomte si, že vám nezvýši mnoho voľného času, takže si svoj denný režim musíte prispôsobiť zodpovedajúcim spôsobom.

Vyhraďte si čas pre svojich blízkych

Nikdy nezabúdajte, že práca nie je všetko – samozrejme, je dôležitá, pre niekoho dokonca prvoradá, ale čas na rodinu a blízkych by ste si určite mali nájsť. Preto zoberte svoj ​​kalendár a vyhraďte si čas na zavolanie svojim rodičom alebo si dohodnite kávu s priateľmi. V opačnom prípade, stretnutia a konferencie môžu rýchlo zaplniť váš ​​rozvrh, a môžete veľmi ľahko stratiť kontakt s dôležitými ľuďmi vo vašom živote.

Zachovajte si zdravé návyky

Každý deň by ste mali začať výdatnými raňajkami, piť veľa vody a zariadiť si dostatok pohybu, či už v podobe ranného behu alebo návštevou fitness centra. Potom určite nebudete strácať energiu a dokážete sa sústrediť na prácu po celý deň. Ak náhodou pracujete v neskorých hodinách či už v kancelárii alebo doma, snažte sa vyvarovať jedlám ako je pizza a hranolky, inak budete trpieť neskôr.

Miesto kofeínu spánok

Niektorí ľudia sa spoliehajú na energetické nápoje, aby vydržali dlhšie hore, lenže je to nesprávna a samozrejme nezdravá voľba. Pokúste sa znížiť príjem kofeínu. Takže, ak ste naozaj unavení a pomyslíte na kávu, radšej si pospite, potom bude i vaša práca oveľa efektívnejšia.  

Zmeňte svoj ​​spánkový režim

Niektorí ľudia tvrdia, že spánok sedem až osem hodín denne naraz je efektívnejšie pre dobitie tela. Iní uprednostňujú dvojfázový spánkový režim. To je taký, v ktorom sa spí šesť hodín denne a neskôr si zdriemnete na 25 minút počas dňa. Nech si vyberiete ktorýkoľvek z nich, podstatné je, aby ste si nastavili organizmus na pravidelné „ukladanie sa“ do postele ako i „prebúdzanie sa“ v identický čas.

Buďte ranné vtáča

Nezabúdajte, že ľudia sú najproduktívnejší v ranných hodinách. Môžete využiť týchto pár hodín denne, aby ste stihli ešte viac práce. Výhodou je, že ranné vstávanie vám umožní pracovať v dopoludňajších hodinách, takže sa nemusíte báť, že budete prerušovať svoj deň v strede dňa. Čo myslíte, je lepšie pracovať od skorého rána alebo radšej drieť do neskorej noci? Bez pochýb je efektívnejšia tá prvá možnosť.

Ak sa Vám nedarí vstávať skoro ráno, pozrite si prehľad týchto jednoduchých návykov, ktoré z vás spravia ranné vtáča.

Dodržiavajte prísny, disciplinovaný plán 

Nastavte si každodennú rutinu a naplánujete si deň do bodky. Od prebudenia, cez dopoludňajšiu siestu, obed, až po trávenie času so svojimi blízkymi. Dokonca aj vaše prestávky na kávu by sa mali držať striktného plánu a nemali by ste ich predlžovať (merajte si čas strávený nielen prácou ale aj prestávkami).

Zotrvajte nejaký čas v pokoji

Čo urobíte ako prvé, keď sa zobudíte? Mnohí manažéri začínajú svoj deň meditáciou. Poviete si, že je to strata času. Ale trvá to len 15 minút a je to skvelý spôsob ako nájsť trochu pokoja a energie v rušnom dni.

Využite prázdniny naplno

Po hektickom pracovnom období si každý z nás zaslúži oddych. Nesmiete sa cítiť previnilo, keď pôjdete na dovolenku. Keď ste preč, mimo práce, pokúste sa dobiť na maximum, pretože to budete potrebovať. Skúste ísť niekam úplne inam od vášho pracovného prostredia ako je napríklad pláž alebo hory.

Efektívne využívať svoj čas

Snažte sa pracovať chytrejšie, nie viac. Ak neviete, ako na to, použite knihu „Princíp 80/20“ od Richarda Kocha. Publikácia interpretuje svetoznáme Paretovo pravidlo, podľa ktorého je možné vynakladať úsilie, čas či peniaze oveľa efektívnejšie. Princíp vysvetľuje, že 20% našich aktivít produkuje 80% výsledkov, ktoré chceme – dostať viac práce v kratšom čase. Alebo si skúste prečítať „Štvorhodinový pracovný týždeň“ od Tima Ferrissa.

Komunikácia je základ

Budete tráviť veľa času so svojím tímom i so svojím šéfom, takže sa uistite, že máte vzájomne dobré vzťahy. Snažte sa s dobrou komunikáciu zvýšiť efektivitu práce a nestrácajte čas robením nepodstatného, čo váš šéf alebo tím nechce.

Milujte to, čo robíte

Ak trávite 80 – 100 hodín týždenne v práci, ktorú naozaj nemáte radi, verím, že sa cítite mizerne. A to nehovoriac, ak sa vyskytne nejaký problém. Ale naopak, ak máte naozaj radi to, čo robíte, i to malé napätie a ťažkosti, ktoré nevyhnutne vznikajú, budú pre vás zaručene jednoduchšie. Veď ako raz povedal Steve Jobs, jediný spôsob, ako robiť skvelú prácu, je milovať to, čo robíte.

Buďte vďační

Pripomeňte si, že je nespočetné množstvo ľudí na celom svete, ktorí nemajú možnosť pracovať alebo prácu považujú za luxus. Preto buďte vďační za to, čo máte a robíte.

Veronika Tolnayová
Veronika Tolnayová

Redaktorka Skvelej Firmy, ktorá sa aktívne zaujíma o témy ako manažment, marketing a osobnostný rozvoj.

Articles: 6
0 0 votes
Ohodnoť tento článok
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentáre
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x